Cerita Sini

Monday, 9 December 2013

Hobi

Lepas dah pat bulan ni aku bertambah ok.
Chill je hidup bila kena tinggalkan dengan exbf.
so aku ada satu hobi baru dimana aku sangat suka baca buku puisi.
Before this, aku memang minat sangat baca novel then aku sekarang lebih suka baca
buku alternatif/independence.
Seronok engko tahu!
aku banyak baca buku Sofa Biru, Seksi Ovari, Puisi Tepi Jalan and so on.
Terfaktab, SangFreud, Rabak-lit and macam macam!
Puisi yg paling best ni haaa sofa biru. So korang apa lagi Go and grab it!


Thursday, 17 October 2013

Dulu dan Sekarang

Dulu,
apa yang dia buat semuanya dia ikut cakap kau
macam mana dia berpakaian
macam mana dia jaga batas bergaul dengan orang
apa yang dia buat semua akan minta izin dulu dari kau
nak jaga hati hubungan punya pasal sanggup korban semua
hiraukan semua kawan keluarga
semua dia cerita dekat kau hal keluarga kawan
kau yang pertama dari segalanya dan yang lebih penting

Tapi, sekarang
Semuanya sudah jadi lain
sejak semuanya sudah berakhir
semuanya berubah secara drastik
kadang kesian tengok dia macam orang meroyan hilang anak
padahal kena tinggal dengan boyfriend je--
dia bajet mahu jadi kuat
padahal malam malam menangis
meraung gila gila
menjerit bila wujudnya kenangan memori yang lalu-- apa kau tahu?

Dah hiraukan.

Friday, 11 October 2013

Hati

kesian hati
terpaksa rasa kesakitan yang di coretkan oleh seorang lelaki
kau tahu sakitnya?
tiada siapa yang tahu 

kau tahu sakitnya bila dicurang?
hati yang rasa
sakitnya seksanya lelahnya sabarnya
dia tahan

apa yang kau rasa?
kau seronok
sedangkan dia
kontang kanting hidup untuk bangun


pasti

Dunia berputar
ada masa roda kita di bawah kita di atas
balasan akan ada
cuma tunggu masa
cepat dan lambat
aku yakin.

satu masa nanti
bila sudah terjatuh tersungkur teruk
ingat Allah ingat apa yang kau sudah buat
jangan nak melatah sangat.

manusia.

Thursday, 28 March 2013

Rindu

Saya rindukan Abdul Hazwan Bin Abdullah.
Tolong bagitahu dia yang saya rindukan dia sangat..
Lagi 2 hari kami dah nak masuk setahun. Alhamdulillah.


YaALLAH, sampaikanlah salam rinduku ini kepada 
Abdul Hazwan Bin Abdullah 
sehingga aku menjadi kerinduannya. Aminn.

Thursday, 20 December 2012

21.12.12

Sepatutnya hari ni hari yang boleh happy kan aku! Tapi tak pun. Harini budak matrik cuti, dorang balik. Awak pun balik ye? Okay have a save journey sayang. Takecare! Harini pun result aku keluar. Hmm tak tahu nak cakap apa. Kecewa! Tapi, I just need you okay nowwwwwww!

Cuti kali ni memang sangat nak jumpa, tapi mungkin takde rezeki kot nak jumpa. It's okay. Kalau kita je yang yeye nak jumpa. Takboleh jugakkan! Kalau dah orang benci nak buat macam mana. Memang salah aku sebab maki dia, kata aku pun kesat. Tapi, masa tu aku tengah dalam keadaan marah fahamlah sikit. Nama pun perempuan. Its normally. Aku pun dah minta maaf aite? mungkin maaf tak cukup.


Serious talk. Sebulan dah tak jumpa. Kali ni memang ada peluang nak jumpa tapi malangnya gaduh. Hmm memanglah tak dapat jumpakan sayang? Memang dah rasa awak tak nak jumpa. Dah tak tahu nak cakap apa. Kalau tak jumpa takpelah. Lagipun dia balik ni bukan nak jumpa kau pun, dia nak jumpa family dia. Just nak cakap, Jaga diri baik baik. Kirim salam ayah ibu. Kalau ada rezeki kita jumpa. IshaaAllah. Malas nak fikir negative, fikir positive jelaa jalan terbaik kot. Rindu? memang rindu. sangat sangat rindu tapi? hahaha it's okay lah aishah! stay strong bebeh! Watch out!







Friday, 20 July 2012

#5


apa perasaan saya bila saya tengok gambar ni? hmm



Beruntung awak awak semua
ambil gambar dengan hazwan :'(